Het-Gezondheidsplein.nl

Alles op het gebied van voeding , verzorging en gezondheid

Mensen die voor hun werk fysiek actief zijn hebben een 18% hogere kans om vroegtijdig te overlijden.

VUmcDit concluderen onderzoekers van VUmc op basis van hun onderzoek waarbij ze informatie van bijna tweehonderdduizend proefpersonen uit dertien landen hebben gecombineerd. Het artikel is vandaag verschenen in het gerenommeerde vaktijdschrift British Journal of Sports Medicine.
Fysieke activiteit wordt vaak als een medicijn gezien voor de preventie van hart- en vaatziektes, suikerziekte en kanker. Daarom wordt in de Nederlandse beweegrichtlijnen geadviseerd om dagelijks ongeveer een half uur te bewegen. Het onderzoek van VUmc laat nu zien dat deze dagelijkse beweging beter niet tijdens het werk kan plaatsvinden.

Lees meer: Grotere kans vroegtijdige dood voor fysiek actieve werknemers

Food truck tourt langs 12 Brabantse gemeentes

Op donderdag 3 mei is in Tilburg de 3e themamaand van We Are Food 2018 afgetrapt: EetJeBeter.

Het initiatief richt zich op patiënten met diabetes type II en betrokkenen. Deze ziekte treft dit moment al 1 miljoen mensen in Nederland, zo'n 178.000 Brabanders. Dat aantal groeit gestaag. De gevolgen van diabetes zijn ernstig, tot amputaties en blindheid toe, en hebben veel invloed op de kwaliteit van leven.

Lees meer: EetJeBeter: gratis proeverijen voor diabetici

Privacy in de spreekkamer vanzelfsprekend maar digitaal, zeker nu hard nodig.

Dokteronline.comOp de ICT & Zorg beurs 2018 van 17 tot en met 19 april in de Jaarbeurs in Utrecht zal het Improve Designer platform worden gelanceerd voor zorgprofessionals. Via de app (Improve) kunnen patiënten en zorgprofessionals voorafgaand aan het consult via de Ipad of mobiele telefoon gegevens uitwisselen, zodat dat niet meer in het consult zelf hoeft te gebeuren. Uniek aan Improve is dat niemand de gegevens kan inzien, behalve de patiënt en de behandelend arts. Zorgprofessionals pakken met behulp van dit betrouwbare platform de regie terug, en kunnen zich weer richten op op hun vak: het bieden van kwalitatief goede zorg.

Lees meer: Zorgplatform Improve geeft de regie terug aan arts en patiënt.

Gegevens ouderen bestudeerd over een periode van 20 jaar

VUmcIn 2012 had een 80-jarige in Nederland een hoger risico op blijvende cognitieve achteruitgang – kenmerkend voor dementie – dan een 80-jarige twintig jaar daarvoor, in 1992. Dat is de conclusie uit een langdurend Nederlands onderzoek onder ouderen, LASA, van VUmc/VU. De stijgende trend kan niet verklaard worden door eventuele veranderingen bij de onderzochte ouderen in cardiovasculaire ziekten, diabetes, hoge bloeddruk, leefstijl en depressie. De resultaten van het onderzoek zijn vandaag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journals of Gerontology: series B.

Lees meer: Toename percentage Nederlanders met kenmerken van dementie

Albert Heijn en ZON fruit & vegetables bundelen krachten via winkelvloer activaties en een exclusief pop-up restaurant

Er valt nog een hoop winst te behalen met betrekking tot de groenteconsumptie. 

Van eigen bodemDe Nederlander eet slechts 137 gram groente per dag ten opzichte van de aanbevolen 250 gram. Om dit te verwezenlijken slaan Albert Heijn en ZON fruit & vegetables de handen ineen. ZON start dit jaar diverse campagnes rondom verschillende soorten groente onder de overkoepelende campagne  ‘van eigen bodem’. In de eerste campagne van dit jaar staat ‘het witte goud van eigen bodem’ centraal: de asperge.

Lees meer: Consumenten inspireren om meer groente en fruit te eten

Goed nieuws: magnesium is verkozen tot Supplement van het Jaar 2018.

MAGNESIUM VERKOZEN TOT SUPPLEMENT VAN HET JAAR 2018

Dat bleek onlangs op de Nationale Gezondheidsbeurs. Een terechte erkenning, want wist je dat magnesium aan de basis staat van honderden biologische processen in het lichaam? Helaas krijgen we er te weinig van binnen. Daarom ontwikkelde Vedax de unieke bruisformule Magnesion®, met natuurlijk magnesium en vitamine D3 als een heerlijk mineraaldrankje. Makkelijk in gebruik en dankzij de combinatie met vitamine D3 extra effectief. De perfecte drank tegen stress, om lekker te slapen en voor soepele spieren.

Lees meer: MAGNESIUM VERKOZEN TOT SUPPLEMENT VAN HET JAAR 2018

Vanaf volgende maand beginnen er weer nieuwe trainingen georganiseerd door de Angst, Dwang en Fobie stichting.

logo ADF stichtingDeze trainingen zijn erop gericht om mensen te helpen om beter met hun klachten om te kunnen gaan. De ADF stichting organiseert ook een speciale training voor naasten van mensen met angst- of dwangklachten. Al onze trainingen worden in Driebergen gegeven.

Sociale Angst
Op 24 maart begint de nieuwe training Sociale Angst. Wat is sociale angst? In situaties met andere mensen kun je je enorm opgelaten voelen. Je ziet andere mensen en kijkt met een mengeling van bewondering en jaloezie hoe rustig zij zijn, hoe goed ze het doen, hoe makkelijk ze een gesprek voeren.

Lees meer: Nieuwe trainingen Angst, Dwang en Fobie stichting

VEDAX PRESENTEERT SILIDYN ORTHO SILICUM: NATUURLIJKE VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET HET VERGETEN MINERAAL SILICUM

natuurlijke voedingssupplementen met het vergeten mineraal silicium

Vedax brengt een lijn natuurlijke voedingssupplementen op basis van ortho silicium, een van de belangrijkste mineralen voor een goede gezondheid en het tegengaan van ouderdomsverschijnselen. Al na een paar dagen gebruik van de druppels merk je een positief effect op je huid, haar en nagels.


Essentieel maar vergeten mineraal

Silicium is een mineraal dat essentieel is voor het goed functioneren van het lichaam. Hoewel een groot deel van de aardkorst uit silicium bestaat komt het in de natuur niet voor als vrij te consumeren stof.

Lees meer: NATUURLIJKE VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET HET VERGETEN MINERAAL SILICUM

Applicatie moet terugval depressie voorkomen

Hersenstichting en Radboud UMC zoeken testers app

De applicatie SMARD moet in de toekomst voorkomen dat mensen die depressief zijn geweest een terugval krijgen. Een groot probleem, want bij de meerderheid keert de depressie terug. Goed nieuws dus voor ruim een half miljoen mensen die in Nederland aan een depressie lijden of ooit hebben gehad. SmartPhone Monitoring Against Recurrence of Depression (SMARD) is een mobiele technologie die 24/7 de omgeving van de patiënt scant en kleine veranderingen registreert in individueel gedrag en sociale activiteiten, om zo het risico op een terugval te voorspellen. De Hersenstichting, investeerder van de applicatie en het Radboud UMC zoeken mensen de applicatie willen testen.

Lees meer: Hersenstichting en Radboud UMC zoeken testers app

De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel voor mensen die slechtziend of blind zijn.

De MyEye kan teksten lezen en gezichten en voorwerpen herkennen. Test nu zelf of de MyEye iets voor u kan betekenen. Dit kan op de roadshow die Bartiméus Den Haag op donderdag 25 jnauari 2018 organiseert. De MyEye is een intelligente camera die op een poot van een bril wordt geklikt. Het apparaatje leest – als je ze aanwijst - teksten in je omgeving voor: straatnaambor­den, etiketten, verpakkingen en teksten in kranten, tijdschriften en beeldschermen.

Lees meer: Test zelf hulpmiddel voor visuele beperking

Het Flevoziekenhuis gaat het operatiecomplex ingrijpend moderniseren.

logo FlevoziekenhuisDit is nodig om in te spelen op de zorgvraag van patiënten en de nieuwste eisen op het gebied van patiëntveiligheid, hygiëne en (medische) techniek.

In een complex bouwtraject worden vier nieuwe operatiekamers met eigen opdekruimtes gerealiseerd, en worden bestaande ruimtes verbouwd en verbeterd. Halverwege 2019 beschikt het Flevoziekenhuis dan over negen klasse 1 operatiekamers. Daarvan zijn er twee ook inzetbaar als high-turnover OK. Tijdens de bouw blijft de volledige operatiecapaciteit van het ziekenhuis beschikbaar en gewaarborgd.

Lees meer: Operatiecomplex Flevoziekenhuis wordt ingrijpend gemoderniseerd

De Spataderkliniek van het Flevoziekenhuis organiseert op woensdag 22 november van 18.00 – 21.00 uur een informatieavond over de behandeling van spataderen.

logo FlevoziekenhuisDe bezoekers krijgen uitleg over de aanpak en behandelmogelijkheden van de Spataderkliniek, waarin dermatologen en vaatchirurg nauw samenwerken. Tijdens de avond is het mogelijk een korte screening van de benen te laten uitvoeren met een echo. Geïnteresseerden dienen zich hiervoor aan te melden via mijnInfopunt.

Lees meer: Informatiebijeenkomst over behandeling van spataderen in het Flevoziekenhuis

advertenties