Het-Gezondheidsplein.nl

Alles op het gebied van voeding , verzorging en gezondheid

De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel voor mensen die slechtziend of blind zijn.

De MyEye kan teksten lezen en gezichten en voorwerpen herkennen. Test nu zelf of de MyEye iets voor u kan betekenen. Dit kan op de roadshow die Bartiméus Den Haag op donderdag 25 jnauari 2018 organiseert. De MyEye is een intelligente camera die op een poot van een bril wordt geklikt. Het apparaatje leest – als je ze aanwijst - teksten in je omgeving voor: straatnaambor­den, etiketten, verpakkingen en teksten in kranten, tijdschriften en beeldschermen.

Ook herkent de MyEye – indien geprogrammeerd - gezichten van bekenden en van voorwerpen, zoals bankbiljetten en je bankpas.
De MyEye is eind september gepresenteerd, is vernieuwend en daarom ook enthousiast ontvangen. De MyEye is nu ook verkrijgbaar.

Roadshow
Bartiméus houdt de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Daarom wil Bartiméus mensen die  blind zijn of slechter gaan zien de gelegenheid geven uit te proberen of het apparaatje iets voor hen is. Misschien gebruikt u nu een loep om de krant nog te kunnen lezen. Of u heeft een beroerte gehad, waardoor u moeilijker kunt lezen.  

Daarom organiseert het expertisecentrum op donderdag 25 januari 2018 een roadshow. Dan wordt de MyEye gedemonstreerd en uitgelegd en kunnen bezoekers vragen stellen en de MyEye zelf uitproberen. De medewerkers van Bartiméus geven daarbij ook advies. De roadshow wordt gehouden op de locatie van Bartiméus aan de Laan 20 te Den Haag.

Bezoekers kunnen zich aanmelden via het online formulier op http://bit.ly/orcamroadshow. De toegang is gratis.

advertenties