Het-Gezondheidsplein.nl

Alles op het gebied van voeding , verzorging en gezondheid

Vanaf volgende maand beginnen er weer nieuwe trainingen georganiseerd door de Angst, Dwang en Fobie stichting.

logo ADF stichtingDeze trainingen zijn erop gericht om mensen te helpen om beter met hun klachten om te kunnen gaan. De ADF stichting organiseert ook een speciale training voor naasten van mensen met angst- of dwangklachten. Al onze trainingen worden in Driebergen gegeven.

Sociale Angst
Op 24 maart begint de nieuwe training Sociale Angst. Wat is sociale angst? In situaties met andere mensen kun je je enorm opgelaten voelen. Je ziet andere mensen en kijkt met een mengeling van bewondering en jaloezie hoe rustig zij zijn, hoe goed ze het doen, hoe makkelijk ze een gesprek voeren.

Je hebt last van blozen, trillen of transpireren en je hebt het gevoel dat je maar onhandig staat te zijn. In Nederland hebben ongeveer 400.000 mensen last van sociale angst, dus je bent zeker niet alleen. De training Sociale Angst is gebaseerd op gedragstherapie. De training leert je om in spannende situaties te ontspannen en van negatieve overtuigingen af te komen. Zo wordt het weer mogelijk om dingen te gaan ondernemen.

 

Training Mindfulness

Op 18 april begint de training Mindfulness. Er zijn tegenwoordig veel trainingen die je mindfulness willen aanleren, maar wij onderscheiden ons daarin. Onze training is specifiek gericht op mensen met angstklachten en wordt gegeven door een psychiater. Angst- en spanningsklachten voelen dikwijls zo bedreigend dat we deze op allerlei manieren de baas willen worden. Deze manieren om de angstklachten de baas te worden werken meestal op korte termijn wel, maar op de lange termijn komt u er nog meer door in de problemen. Door middel van mindfulness leert u om op een andere, meer accepterende en verdraagzame manier met uw angstklachten om te gaan.

Training Ouders en Partners


Op 22 maart begint de training Ouders en Partners, specifiek gericht op naasten van mensen met angst- of dwangklachten. Wat een dwang- of angststoornis met u doet is onderwerp van een training van vijf bijeenkomsten. Er wordt gekeken naar wat u zelf stapsgewijs kunt doen om goed met die angst of dwangstoornis om te gaan, zónder dat u probeert de ander daarvan af te helpen. Dit lijkt in tegenspraak met elkaar, maar tijdens de training zult u merken dat dit twee verschillende dingen zijn. Ervaringen uitwisselen is vaak een ‘feest’ van herkenning en kan helpen voorkomen dat de dwang of angst van een familielid of vriend uw probleem wordt. De groep ondersteunt u bij de stappen die u gaat zetten. Hierdoor komt er weer ruimte vrij om de dingen te doen die u zelf belangrijk vindt.

Voor informatie over alle trainingen en voor aanmelding kunt u naar onze website www.adfstichting.nl

 

advertenties