Het-Gezondheidsplein.nl

Alles op het gebied van voeding , verzorging en gezondheid

Gratis Lezing “Voor het eerst ‘ongeneeslijke’ diabetes II genezen” Donderdag 26 januari 2017 Thalamo, Kastelenplein 168a te Eindhoven

Thalamo Elke week komen er 1000 nieuwe diabetes II patiënten bij. Alleen al in Nederland lijden bijna 1 miljoen mensen (ruim 5% van de bevolking) aan diabetes. Ongeveer negentig procent lijdt aan diabetes II. Diabetes II wordt ook ouderdomssuikerziekte genoemd maar het komt steeds vaker op steeds jongere leeftijd voor. De ziekte wordt veroorzaakt doordat het lichaam minder insuline aanmaakt (diabetes type I) of omdat lichaamscellen insulineresistent worden (zoals bij diabetes II).

Hierdoor worden suikerzieken gedwongen hun leven lang medicijnen te slikken en uiteindelijk insuline te spuiten. Suikerziekte is uit zichzelf al levensbedreigend (een te hoog of te laag glucosegehalte in het bloed kan tot coma en de dood leiden). Daarnaast heeft diabetes een verwoestende uitwerking op het lichaam en veroorzaakt het ernstige verschijnselen zoals blindheid, chronische ontstekingen, hart- en vaatziekten en zelfs afsterven van zenuwen. Diabetes is hiermee één van de voornaamste bedreigingen voor de volksgezondheid en een belangrijke bron van patiënten. Vooral in niet-westerse landen is diabetes zich aan het ontwikkelen tot een zeer ernstige epidemie

 

Nu, zijn artsen en therapeuten er voor het eerst zijn artsen er in geslaagd om diabetes II te genezen. Zonder medicijnen nog wel. Het geheim: acht weken dieet met extreem weinig calorieën. Naar blijkt, stopt een dieet met extreem weinig koolhydraten, bestaande uit groenten en dieetdranken met in totaal ongeveer zeshonderd calorieën per dag, de diabetesverschijnselen permanent. De artsen denken dat dit komt omdat de vetafzettingen in de alvleesklier door de tijdelijke hongersnood worden afgebroken. Zodoende kan de insulineproductie door de alvleesklier weer in het lichaam worden afgezet.

 

Gedurende acht weken bestudeerden de onderzoekers het vetgehalte in de lever en de insulineproductie in de pancreas en vergeleken de meetwaarden met een controlegroep van niet-suikerzieken. Al na een week waren de bloedsuikergehaltes van de diabetici voor het ontbijt normaal, aldus de onderzoekers. MRI scans van de alvleesklieren van deze patiënten lieten zien dat in de alvleesklier het vetgehalte was afgenomen, waardoor het orgaan meer insuline kon produceren, zeiden de onderzoekers.

“Om mensen vrij van diabetes te hebben, na jaren van ziekte is opmerkelijk – en dat alles dankzij acht weken dieet,” aldus onderzoeksleider Roy Taylor, een universitair docent van de Engelse Newcastle University, ook directeur van het Newcastle magnetic Resonance Centre. “We geloven dat dit aantoont dat diabetes II alles te maken heeft met de energiebalans in het lichaam.”

 

Behandeling Thalamo

TNO heeft samen met de universiteit Leiden onderzoek gedaan. Ze hebben een programma ontwikkelt om doormiddel van het veranderen van de leefstijl het metabolisme van Diabetes 2 patiënten zodanig te herstellen dat ze geen medicatie meer nodig hebben.

 

Thalamo maakt gebruik van dit programma en de resultaten zijn veelbelovend. Omdat patiënten een drastische verandering ondergaan in hun metabolisme worden ze begeleid door ter zake deskundige therapeuten en artsen.

 

Bron:

Diet reverses Type 2 Diabetes, Newcastle University

 

Komt u ook?

 

 

Locatie: Thalamo, Kastelenplein 168a, 5653LX Eindhoven

Aanvang 19.00 uur, einde 21.00 uur. (Zaal open om 18.45 uur)

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 040-7117333

Meer weten? thalamo.nl/lezingen-workshops/

 

Er zijn geen kosten verbonden!

 

advertenties